Bärpizza med vit choklad och yoghurtglass

koket.se
Bärpizza med vit choklad och yoghurtglass
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Bärpizza med vit choklad och yoghurtglass

16 ingredienser

45 min + 5 h i frysen

En frestande god dessertpizza gjord på deg som inte behöver jäsa. Toppa med säsongen frukter och bär och bjud den med en fräsch yoghurtglass med smak av fänkål och honung. Tips! Vill du göra egen vaniljkräm i stället för att använda marsankräm hittar du ett bra recept här >>

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

  • 5 dl filmjölk
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 13 dl tipo 00 mjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • vetemjöl, till utbakning

Topping

  • 2 dl marsankräm
  • 200 g jordgubbar
  • 200 g blåbär
  • 200 g hallon
  • 100 g vit bakchoklad, finhackad

Yoghurtglass med honung och fänkål

  • 1 kg grekisk yoghurt
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 2 dl honung
  • 1 krm salt

Gör så här

Pizza

  1. Sätt ugnen på 225-250 grader med varmluft.
  2. Blanda alla ingredienser i en degblandare till en smidig deg. Lägg degen på en mjölad bänk. Knåda igenom degen ett par gånger. Skär degen i 4-6 bitar beroende på hur stora pizzor du vill göra.
  3. Kavla ut varje degbit till en rundel. Lägg över på plåtar. Nagga dem med gaffel.
  4. Bred ut marsankräm på pizzorna, låt några cm av kanten vara fri från kräm.
  5. Toppa med bär och vit choklad.
  6. Grädda pizzorna tills de fått fin färg, ca 10-15 minuter per plåt beroende på ugn.

Yoghurtglass

  1. Häng av yoghurt i en silduk i kylen över natten.
  2. Stöt fänkålsfrön i en mortel. Blanda yoghurt, fänkål och honung i en bunke.
  3. Kör antingen smeten i en glassmaskin, ca 30-40 minuter, och frys sen in. Eller häll glassmeten i en form och ställ i frysen i 4-5 timmar, ta ut glassen varje halvtimme och vispa runt i den för att undvika att den blir isig.
  4. Ta fram glassen ca 15 minuter före servering för att bli lagom mjuk och härlig i konsistensen.