Leilas vaniljkräm av
Nyhetsmorgon,  


4 Tack för din röst

Hemmagjord vaniljkräm är underbart gott. Prova Leilas recept på vaniljkräm!

Hemlagad vaniljkräm är lätt att lyckas med om man bara håller ögonen öppna. Det svåraste momentet är nämligen när man ska sjuda vaniljkrämen så att den reder. När krämen tjocknat måste man snabbt hälla över den i en kall skål.

  1. Leilas vaniljkräm
    Dela din vaniljstång på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp.
  2. Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning.
  3. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Så fort vaniljkrämen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål.
  4. Tillsätt smöret, låt smälta och kyl vaniljkrämen i isbad eller kyl. Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.
  •  14 ingr
  •  1,5 h
  •  17 ingr
  •  5 ingr
  •  13 ingr

Leilas Crème Caramel

av Leila Lindholm
  •  8 ingr

Glutenfria chokladcupcakes

av Mariann Andersson
  •  14 ingr

Cupcakes med bananer och konjakfrosting

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  20 ingr
  •  12 ingr

Johannettes kladdkaka med jordnötter

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  9 ingr

S’mores cookies med fluff

av Christina Gyllner
  •  11 ingr