Börja med att rimma fisken. Blanda salt och vatten, vispa till saltet löst sig. Lägg ner torsken i rimlagen i ca 20 minuter.
Ta upp torsken och skär upp i portionsbitar. Lägg en bit smör på varje fisk. Baka i ugnen på 90 grader tills den har en kärntemperatur på 40 grader.
Ängamaten
Skär ner broccolin och morötterna i mindre bitar. Blanchera i saltat vatten ca 3 minuter, eller tills den har mjuknat.
Skär löken på längden och baka i ugnen med lite olja och salt på 180 grader i ca 15 minuter.
Värm upp grönsakerna vid servering i en kastrull med lite smör. Toppa med salt och nymald svartpeppar.
Tillbehör
Hyvla rödbeta tunt och lägg i isvatten till servering.
Vid servering hyvlar du gurkan tunt och toppar med lite flingsalt och kallpressad rapsolja.
Örtsmör
Hacka gräslöken, men spara lite till topping. Mixa gräslöken med olja, vitlök, citronskal, citronjuice, salt och peppar. Blanda sedan med smöret och bred ut tunt.
Låt ligga i kylen ca 30 minuter så det stelnar. Bryt upp det i bitar vid servering och toppa med gräslök.
Sås
Fräs löken och vitlöken i smör tillsammans med timjan tills det är mjuknat.
Häll i vinet och låt koka någon minut. Tillsätt musselfonden och grädden. Låt koka ca 10 minuter.
Sila såsen och smaka sedan upp med salt och citronjuice.