Bakad piggvar

koket.se
Bakad piggvar
Foto: Tv4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Bakad piggvar

9 ingredienser

1 h

Bakad piggvar med rostad piggvarsås, rå champinjon och caviar är en riktigt lyxig och välsmakande huvudrätt.

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g piggvarsfilé
  • 150 g smör
  • 1 fiskskrov (piggvarsben/skrov)
  • 4 dl grädde
  • 1 citron, saften
  • 6-8 champinjoner (fasta och fina vita)
  • svart störcaviar
  • dill
  • salt

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar.
  2. Smält smöret och värm fisken försiktigt tills den har 45 grader i innertemperatur, salta.
  3. Rosta benen från fisken i ugnen i 20 minuter på 180 grader. Häll på grädden och baka ca 10 minuter till.
  4. Sila av och smaka upp med citronjuice och salt. Skumma upp vid servering.
  5. Toppa fisken med skummig sås, råhyvlad champinjon, caviar och dill.