Grillade räkor på spett

Grillade räkor på spett
Foto: TV4

Grillade räkor på spett

Av: Andreas - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Chili- och limemarinerade räkor på spett serverat på salladsbädd.

Dryck: 2008 Riesling Spätlese Fritz Haag, Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Stora tropiska räkor är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök Naturskyddsföreningens hemsida.

Ingredienser

portioner
  • 12 jätteräkor
  • 2 limefrukter
  • 0,5 chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 msk persilja
  • 1 msk strösocker
  • 1 kruka frissésallad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Finhacka chilifrukten och pressa vitlöksklyftorna i en bunke.
  2. Tillsätt två stycken pressade limefrukter, olivolja, persilja och socker.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala räkorna och marinera dem i hälften av marinaden i ca 1-2 timmar.
  5. Trä räkorna på grillspett och grilla dem i 2-3 minuter på varje sida.
  6. Servera spetten på frissésalladsbädd och ringla resterande marinad över spetten.