Äggröra med rökt clarias, syrad grädde och gröna blad

koket.se
Äggröra med rökt clarias, syrad grädde och gröna blad

Äggröra med rökt clarias, syrad grädde och gröna blad

Av: Frida Nilsson

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

1 h

"Den här varmrätten är en tolkning från ålagillet men med en landodlad rökt fisk kombinerad med en äggröra och grönsaker från stadsodlingar." /Frida Nilsson

Se Frida Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Äggröra

  • 8 ägg
  • 2,5 dl grädde
  • 50 g smör
  • salt
  • svartpeppar (från kvarn)

Syrad grädde

  • 1,5 dl grädde
  • 1 tsk ättiksprit 12 %
  • salt

Rökt clarias

  • 500 g rökt clarias
  • matolja
  • salt

Gröna blad

  • ca 2 dl gröna blad (spenat, mizuna, kålblad)
  • 1 tsk kallpressad rapsolja
  • salt

Gör så här

Äggröra

  1. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar med gaffel i en bunke.
  2. Smält smöret i en teflonbelagd stekpanna, häll i äggvispet och låt stanna i 30 sekunder.
  3. Rör sedan försiktigt då och då med en slickepott. Ta av från plattan och servera när den är krämig.

Syrad grädde

  1. Blanda samman grädde och ättika samt smaka upp med lite salt.
  2. Låt grädden tjockna i rumstemperatur till en konsistens som créme fraiche.

Rökt clarias

  1. Sätt ugnen på 70 grader.
  2. Dela fisken i fyra lika stora portionsbitar.
  3. Vänd fisken i matolja och salta försiktigt.
  4. Lägg sedan fisken i en ugnsform och täck med plastfilm. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.

Gröna blad

  1. Smaka upp de gröna bladen med olja och salt.

Uppläggning

  1. Fördela äggröran på varmrättstallrikar och klicka upp en matsked av den syrade grädden.
  2. Lägg upp en bit rökt clarias.
  3. Avsluta med de gröna bladen.