Zucchinimarmelad

zucchinimarmelad
Birgit Malmcrona
Johan Backéus
Birgit Malmcrona
Johan Backéus

Zucchinimarmelad

Av: Birgit Malmcrona, Johan Backéus

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

20 m

Ta vara på årets skörd av zucchini och gör en fräsch marmelad med ingefära! Den kommer förgylla hela hösten.

Ingredienser

portioner sats
  • 1 citron (stor)
  • 400 g zucchini
  • 20 g färsk ingefära
  • 200 g strösocker
  • 4 hela nejlikor
  • 10 g pektin

Gör så här

  1. Pressa citronen och spara skalet.
  2. Skär zucchinin i tunna skivor.
  3. Skala och hacka ingefäran så smått du kan. Riv den dock inte, då blir den trådig och lite torrare.
  4. Lägg zucchini, socker, ingefära, citronjuice, citronskal samt nejlika i en kastrull.
  5. Låt puttra på låg värme tills zucchinin känns ordentligt mjuk och lite av vätskan har försvunnit.
  6. Tillsätt sedan pektin.
  7. Lyft ur citronskalen och nejlikorna.
  8. Mixa marmeladen till en slät kräm.
  9. Häll marmeladen i en ren glasburk och förslut den.