Glass och ananas-chili à la Per

Glass och ananas-chili à la Per
Foto: TV4

Glass och ananas-chili à la Per

Av: Zinat Pirzadeh

Från: Klockan nio hos stjärnorna

7 ingredienser

30 min

En kryddig ananas och glassrätt som serveras rätten med lite frysta bär.

Zinat bjöd även på
Tabouleh med omelett

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 l vaniljglass
  • 250 g frysta bär
  • 1 ananas
  • 1 limefrukt
  • 1 nypa chili
  • 1 skvätt lime
  • 1 nypa havssalt

Gör så här

  1. Skala ananasen och skär fruktköttet i små bitar.
  2. Lägg i en vacker skål.
  3. Tillsätt en nypa chili, en skvätt lime och lite havssalt.
  4. Servera med glass och frysta bär.

Vintips från Zinat
Sutter Home Fré Sparkling Brut, art nr 89465 (alkoholfri)