Yoghurtsås med persilja och vitost

Yoghurtsås med persilja och vitost
Foto: Tv4
Maria Zihammou profilbild ny
Maria Zihammou profilbild ny

Yoghurtsås med persilja och vitost

7 ingredienser

15 m

"Krämiga såser med tjock yoghurt är gott att äta till grillat. Här har jag även blandat ner krämig vitost som ger fin sälta till såsen." /Maria Zihammou

Ingredienser

portioner
  • 150 g vitost (t.ex. travnicki)
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 2 dl yoghurt (tjock)
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Dela osten i mindre bitar med en gaffel.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Blanda vitlök med persilja, tjock yoghurt och olivolja i en bunke.
  4. Krydda med lite salt och peppar, tänk på att osten är salt så var sparsam med saltet.
  5. Blanda såsen väl och tillsätt sedan osten.
  6. Häll upp såsen i en skål.
  7. Toppa gärna med lite extra olivolja.