Yoghurtglass med vit choklad, hjortron och nötcrunch

Yoghurtglass med vit choklad
Foto: Tv4

Yoghurtglass med vit choklad, hjortron och nötcrunch

Av: Cai - Hedemora

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

30 m

Servera en krämig yoghurtglass med vit choklad, hjortron och nötcrunch som dessert efter maten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Yoghurtglass

  • 200 g vit bakchoklad
  • 3 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2,5 dl turkisk yoghurt

Nötcrunch

  • 100 g smör
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g sötmandel
  • 50 g cashewnötter
  • 50 g solroskärnor
  • 2 msk ljus sirap

Servering

  • hjorton
  • strösocker
  • hjortronlikör
  • 1 kvist färsk citronmeliss

Gör så här

Yoghurtglass

  1. Smält vit choklad i vattenbad.
  2. Dela äggen och vispa gulorna och socker vitt och luftigt. Vispa vitorna till ett hårt skum.
  3. Vispa grädden och blanda i yoghurten. Rör ihop äggulor med vit choklad, blanda i yoghurtblandningen och vänd till sist ner äggvitorna.
  4. Häll i en bakform och ställ i frysen i 3-4 timmar.

Nötcrunch

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa smör med övriga ingredienser till en smulig massa. Fördela smulorna på en plåt klädd i bakplåtspapper. Baka i 5-10 minuter och låt svalna.

Servering

  1. Servera glassen med varmrörda hjorton blandat med lite socker och hjortronlikör. Strö på crunch och garnera med en kvist citronmeliss.