Yakitori med Tare

Yakitori med Tare

Av: Max Westerlund Inazawa

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

30 m

Yakitori med Tare är en enkel och smakrik rätt med kycklingvingar.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklingvinge
  • 2 purjolökar, skurna i ca 5 cm tjocka bitar
  • ev 7 klyftor vitlök
  • 80 g färsk ingefära, skuren och skalad
  • 1 röd chilifrukt
  • 500 ml sake
  • strösocker
  • 1 l japansk soja
  • 750 ml mirin (med alkohol)
  • 500 ml vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Placera kycklingvingarna och purjolöksbitarna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ca 30 minuter så att både purjolöken och kycklingvingarna har fått en mörk rostad färg.
  4. Lägg kycklingvingarna, purjolöken, ingefära, chili och sake i en djup kastrull.
  5. Ställ kastrullen på spisen och låt det koka upp ordentligt så att alkoholen avdunstar.
  6. Tillsätt därefter socker, soja, mirin och vatten.
  7. Koka ner vätskan tills två tredjedelar återstår.
  8. Låt stå och dra i 30 minuter. Sila sedan av och kyl ner.