Wrap med grillad isbergssallad, zucchini och fetaostkräm

koket.se
Wrap med grillad isbergssallad, zucchini och fetaostkräm
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Wrap med grillad isbergssallad, zucchini och fetaostkräm

17 ingredienser

Har du inte testat att grilla sallad än så är det här ett perfekt recept att prova. Isbergssallad och zucchini vänds efter grillning runt i en marinad på citron, chili och vitlök. Allt det goda läggs i libabröd tillsammans med en fantastiskt god fetaostmajonnäs och viks ihop äts likt en kebabrulle.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 zucchini, i grova skivor
  • 1 isbergssallad, klyftad i fyra
  • 2 bananschalottenlökar, finhackade
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 0,5 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 knippe persilja, grovt hackat
  • salt

Fetaostmajonnäs

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 förp fetaost (à 150 g)
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 klyfta vitlök

Till servering

  • 4 libabröd
  • 1 dl solroskärnor
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda schalottenlök, vitlök, chili, citronskal, persilja, olivolja och salt.
  3. Grilla isbergssallad och zucchini antingen i grillpanna, i en stekpanna eller på grillen till grönsakerna fått lite färg.
  4. Lägg över i en ugnsform. Tillaga i ugnen ca 5 minuter. Ta ut och vänd runt i dressingen direkt.
  5. Mixa fetaost och rapsolja till en slät fetaostolja.
  6. Vispa ihop äggula och dijonsenap. Fortsätt vispa och tillsätt fetaostoljan i en fin stråle, smaka av med salt och lite riven vitlök.
  7. Rosta solroskärnorna i en torr panna med lite flingsalt.
  8. Lägg isbergssallad och zucchini i libabröden. Ringla över fetaostkräm och strö över solroskärnor. Vik ihop och ät som en kebabrulle.