Friterad camembert

Friterad camembert
Foto: TV4

Friterad camembert

Av: Willy Svahn

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

En supergod dessertost med hjortronsylt.

Ingredienser

portioner
  • camembertost
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 3 dl hjortronsylt
  • 2 l matolja
  • 1 kruka persilja

Gör så här

  1. Använd antingen små runda cemembertostar eller dela en större ost i tre- eller fyrkantiga bitar.
  2. Panera de delade eller mindre ostbitarna genom att doppa ostarna i vatten, därefter i mjölet, sedan i de uppvispade äggen och sist i ströbrödet.
  3. Värm 1-2 liter matolja i en stor kastrull. Handskas försiktigt med den kokande oljan. Använd en djup kastrull, ha kastrullocket tillhands.
  4. Hacka eller klipp persiljan, lägg den i ett durkslag och doppa den i frityroljan under några sekunder tills den blir lagom krispig.
  5. Värm hjortronsylten på svag värme i en kastrull. Servera osten tillsammans med den varma hjortronsylten, strö eller garnera med den friterade persiljan.