Kall inkokt lax i sin gelé med inlagd gurka


4

  •   Inkokt lax:
  • 600 g färsk lax, skuren i 4 bitar
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vitt vin
  •   några droppar citronsaft
  • 1  gelatinblad, blötlagt i kallt vatten
  •   några kokta morotsskivor till garnering
  •   Inlagd gurka:
  • 200 g gurka, skuren i mycket tunna skivor
  •   Lag:
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk ättikssprit (12%)
  • 2 msk socker
  • 0.5 krm salt
  • 1 krm grovkrossad vitpeppar
  • 1 tsk hackad dill
  1. Inkokt lax
  2. Koka upp grönsaksbuljongen med vitt vin och några droppar citronsaft.
  3. Lägg i laxbitarna och låt dem sjuda i ca 5 min (lite beroende på skivornas tjocklek). Tag upp laxbitarna och låt dem rinna av på ett galler. Koka ihop buljongen tills ca 2 dl återstår. Krama ur allt vatten från gelatinbladet, lägg det i buljongen och låt buljongen svalna.
  4. Garnera laxbitarna med små kokta morotsskivor. Häll över laxbuljongen strax innan den stelnat till gelé. Garnera med en liten dillkvist eller persiljeblad.
  5. Inlagd gurka
  6. Blanda alla ingredienser till lagen och lägg i gurkskivorna.
  7. Låt dem dra några timmar i lagen.

Annons:

Ålaladåb

av recept.nu
  •  21 ingr
  •  25 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 30 min
  •  26 ingr
  •  29 ingr
  •  16 ingr
  •  12 ingr

Sushi

av recept.nu
  •  14 ingr