Kall inkokt lax i sin gelé med inlagd gurka av
Nyhetsmorgon,  


4

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Inkokt lax:
  2. Koka upp grönsaksbuljongen med vitt vin och några droppar citronsaft.
  3. Lägg i laxbitarna och låt dem sjuda i ca 5 min (lite beroende på skivornas tjocklek). Tag upp laxbitarna och låt dem rinna av på ett galler. Koka ihop buljongen tills ca 2 dl återstår. Krama ur allt vatten från gelatinbladet, lägg det i buljongen och låt buljongen svalna.
  4. Garnera laxbitarna med små kokta morotsskivor. Häll över laxbuljongen strax innan den stelnat till gelé. Garnera med en liten dillkvist eller persiljeblad.
  5. Inlagd gurka:
  6. Blanda alla ingredienser till lagen och lägg i gurkskivorna.
  7. Låt dem dra några timmar i lagen.
  •  20 ingr
  •  12 ingr
  •  25 ingr
  •  10 ingr
  •  30 min
  •  23 ingr
  •  1,5 h
  •  71 ingr
  •  52 ingr
  •  30 m
  •  14 ingr

Filips fruktsallad

av Filip Poon
  •  15 m
  •  12 ingr
Sparris, oliver och kalvsky

Sparris, oliver och kalvsky

av Tommy Myllymäki
  •  10 m
  •  6 ingr
  •  10 min
  •  5 ingr
Krusbärssmulpaj

Krusbärssmulpaj

av Werner Vögeli
  •  20 min
  •  9 ingr
  •  38 min
  •  17 ingr
  •  1h 20 min
  •  7 ingr