500 g fårfärs färs av får ger en djupare smak (eller lammfärs)
1 förp hela matjessillfiléer (à ca 200 g)
125 g salladslök
2 gula lökar
1 dl porter (öl)
1 dl vispgrädde
1 kruka persilja, hackad
2 svenska äpplen
smör, till stekning
salt
svartpeppar
Till servering
tunnbröd
Gör så här
Skala, dela och hacka löken. Häll av och låt sillen rinna av. Skär sillen i tärningar.
Stek löken i rejält med smör tills den har fått lite färg. Tillsätt färsen och låt den få färg runt om. Tillsätt sillen och blanda runt. Krydda med svartpeppar
Häll på porter och grädde. Koka ihop till en mustig färs- och sillröra. Smaka av och se om det behövs tillsättas salt.
Skär äpplet i tjocka skivor. Stek dem lätt mjuka i smör.
Strö persilja över färsröran och servera med bröd och stekta äpplen. Även stekt potatis passar fint att servera till.