Vitlöksstekt torsk med chorizorisotto

koket.se
Vitlöksstekt torsk med chorizorisotto
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Vitlöksstekt torsk med chorizorisotto

16 ingredienser

ca 45 m

Torsk med vitlök och tomater med chorizorisotto

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 dl carnaroliris
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 100 g smör
  • 100 g parmesanost (parmigiano reggiano) riven
  • 200 g färsk chorizokorv
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 citron, saft och skal av
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 bitar torsk (à 160 g)
  • 8 klyftor vitlök skivade
  • 4 kvistar timjan
  • 100 g smör

Gör så här

Risotto

  1. Hacka löken och paprikan fint.
  2. Skär ner chorizon i små bitar, med eller utan korvens skinn, det väljer ni själva.
  3. Stek finhackad lök, finskuren paprika och chorizo i lite olivolja i några minuter.
  4. Tillsätt riset till pannan och stek tills riset blir glansigt. Slå på vinet och låt det reducera och koka in i riset. Späd sedan riset med varm buljong medan det kokar, följ instruktionerna på förpackningen.
  5. När riset kokat i cirka 18-20 minuter, stäng av värmen och tillsätt smör och riven ost. Blanda runt och servera tillsammans med den stekta fisken.

Tomater

  1. Dela tomaterna och lägg i en skål tillsammans med citronzest och citronsaft samt salt.

Fisk

  1. Salta fisken och låt den rimma medan du förbereder. Skölj bort saltet och klappa fisken torr med papper.
  2. Stek fisken i en stor stekpanna på hög värme i olja, cirka 2 minuter tillsammans med krossade vitlöksklyftor och timjan. Vänd fisken och stek på andra sidan.
  3. Tillsätt smör och tomaterna samt saften som samlats i skålen till stekpanna. Lyft bort timjan och vitlök och servera.