Vitlöksstekt kyckling med tomatpesto och sallad

koket.se
Vitlöksstekt kyckling med tomatpesto och sallad
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Vitlöksstekt kyckling med tomatpesto och sallad

23 ingredienser

1 h 15 m

Kycklingfiléer fyllda med hemgjord röd pesto serveras med enkel sallad med pinjevinägrett och krutonger.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer, gärna med skinnet kvar (à 150 g)
  • 1,5 msk flingsalt
  • 1,5 krm svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 2 små torkade peperoncino, smulade utan kärnor (chilifrukt)
  • olivolja

Pesto

  • 10 soltorkade tomater, i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk sötmandel
  • 1 dl parmesanost, färskriven
  • 1 dl färska basilikablad
  • ca 0,75 dl olivolja (av god kvalitet)
  • salt
  • peppar

sallad

  • 1 huvudsallad (eller plocksallad)
  • 3 msk pinjenötter
  • lantbröd, i kantfria tärningar [3 dl]
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger (av god kvalitet)
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Putsa kycklingfiléerna och skär ett snitt på längden för att få en ficka för fyllningen.
  3. Gnid in filéerna med flingsalt, svartpeppar, vitlök, rosmarin och peperoncino.

Pesto

  1. Blanda tomater, vitlök, mandel, parmesanost, basilika och olivolja till en pesto. Ingredienserna finhackas och blandas lättast med en mixer eller i matberedare, olivoljan tillsättes sist, droppvis i tunn stråle. Blanda alltsammans till en jämn röra och smaka av med salt och peppar.
  2. Fyll kycklingen med peston.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek filéerna gyllenbruna runt om, lägg dem sedan i en ugnsform med olivolja och låt dem steka i ugnen i ca 50 minuter (innetemperaturen ska vara 70 grader).

Sallad

  1. Skölj salladsbladen och torka dem i en salladsslunga eller skaka dem torra i en kökshandduk. Riv bladen i bitar och lägg dem i en rymlig salladsskål.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid. Lägg dem i salladsskålen.
  3. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna, lägg i brödtärningarna och stek dem ljusbruna och krispiga.
  4. Vispa ihop dressingen, olja, vinäger och salt i en liten skål. Häll dressingen över salladen och blanda den med nötterna. Strö sist över brödkrutongerna.