Vispad ricottacrème med rädisor

Vispad ricottacrème med rädisor
Foto: TV4
benjamin profilbild 2023
benjamin profilbild 2023

Vispad ricottacrème med rädisor

6 ingredienser

15 min

Vispa upp den italienska färskosten ricotta och låt den som här bli en god och krämig dipp till krispiga rädisor.

Ingredienser

portioner
  • 250 g ricotta
  • 1 citron, finrivet skal
  • ca 500 g rädisa, med stjälk
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg ricottaosten i en bunke och vispa den krämig med elvisp eller vanlig visp. Vänd ner citronskalet.
  2. Skölj rädisorna noga. Dela på mitten och låt stjälken vara kvar.
  3. Lägg upp den vispade osten i en vid serveringsskål. Bred upp osten en bit på kanterna, lägg rädisorna i mitten med stjälkarna uppåt. Toppa med flingsalt, olivolja och svartpeppar.