Pepparkakscheesecake
Foto: Roland Persson

Pepparkakscheesecake av
Vinterns söta,  


Pepparkakscheesecake är godast om den får stå i kylen över natten. Perfekt när man vill kunna förbereda!

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Pepparkaksbotten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare.
  3. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
  4. Cheesecakefyllning
    Rör ihop cream cheese och socker.
  5. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet.
  6. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  7. Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter eller tills kakan har stelnat något.
  8. Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.
  9. Grädda i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen.
  10. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
  11. Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.