Pepparkakscheesecake
Foto: Roland Persson

Pepparkakscheesecake av
Vinterns söta,  


Pepparkakscheesecake är godast om den får stå i kylen över natten. Perfekt när man vill kunna förbereda!

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Pepparkaksbotten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare.
  3. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
  4. Cheesecakefyllning
    Rör ihop cream cheese och socker.
  5. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet.
  6. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  7. Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter eller tills kakan har stelnat något.
  8. Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.
  9. Grädda i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen.
  10. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
  11. Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.
Cheesecake med pepparkaka

Cheesecake med pepparkaka

av Monika Ahlberg
  •  8 ingr
  •  55 min
  •  14 ingr
  •  12 ingr
Passion Cheesecake

Passion Cheesecake

av Leila Lindholm
  •  11 ingr
Cakepops på mjuk pepparkaka

CakePops på saffran- och apelsinkaka

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  15 ingr
  •  10 ingr
  •  9 ingr

Marinerade melonkulor i melonkorg

av Lisa och Monica Eisenman
  •  8 ingr

Grillad majs med smaksatt smör

av Lisa och Monica Eisenman
  •  4 ingr

Sliders – minihamburgare

av Lisa och Monica Eisenman
  •  ca 1 h
  •  10 ingr