Foto: Roland Persson

Fluffig polkagrispaj


Elegant och god frusen paj med den fantastiska kombinationen choklad och polkagrisar! Recept från Systrarna Eisenmans kokbok Vinterns söta.

Pajdeg

  • 20  små kakor med chokladsmak
  • 2 msk kakao
  •   25 g smält smör eller margarin
  •   5 dl vispgrädde
  • 1 burk marschmallow fluff
  •   några droppar pepparmyntsolja
  •   några droppar röd karemellfärg
  •   1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås

  •   125 g mörk choklad
  •   75 g smör
  •   0.5 dl strösocker
  •   0.5 dl sirap
  •   1 nypa salt
  •   0.5 dl vatten
  1. Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.
  2. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.
  3. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallow fluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak.
  4. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
  5. Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm.
  6. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
  7. Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.
  8. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
  9. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.
  10. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält.
  11. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
  12. Servera såsen varm eller kall till pajen.

Annons:

Mocka- och chokladkaka

av Lisa och Monica Eisenman
  •  13 ingr

Muffins med banan och pekannötter

av Lisa och Monica Eisenman
  •  11 ingr

Pop tarts

av Lisa och Monica Eisenman
  •  8 ingr

Svart sangria med björnbär

av Lisa och Monica Eisenman
  •  7 ingr

Pastellkrämskakor

av Lisa och Monica Eisenman
  •  8 ingr

Steak tartare

av Lisa och Monica Eisenman
  •  30 min
  •  17 ingr