Fluffig polkagrispaj
Foto: Roland Persson

Fluffig polkagrispaj av
Vinterns söta,  


Elegant och god frusen paj med den fantastiska kombinationen choklad och polkagrisar! Recept från Systrarna Eisenmans kokbok Vinterns söta.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4/5   Röster: 2 Tack för din röst
  1. Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.
  2. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.
  3. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallow fluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak.
  4. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
  5. Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm.
  6. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
  7. Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.
  8. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
  9. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.
  10. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält.
  11. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
  12. Servera såsen varm eller kall till pajen.
Systrarna Eisenmans stjärnpaj

Systrarna Eisenmans stjärnpaj

av Lisa och Monica Eisenman
  •  10 ingr
Banoffee pie

Banoffee pie

av Leila Lindholm
  •  9 ingr
  •  4h 20 min
  •  13 ingr
  •  13 ingr
  •  13 ingr
Leilas paj med bär

Leilas paj med bär

av Leila Lindholm
  •  13 ingr
  •  11 ingr
  •  9 ingr

Marinerade melonkulor i melonkorg

av Lisa och Monica Eisenman
  •  8 ingr

Grillad majs med smaksatt smör

av Lisa och Monica Eisenman
  •  4 ingr

Sliders – minihamburgare

av Lisa och Monica Eisenman
  •  ca 1 h
  •  10 ingr