Chokladfondant med marinerade hallon

Chokladfondant med marinerade hallon
Foto: tv4

Chokladfondant med marinerade hallon

Av: Victor - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

ca 25 min (förbered myntan som ska dra med hallonen i minst 30 min)

Krämig chokladbakelse som serveras med myntamarinerade hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck

8048 Kopke Fine Ruby Port 375ml, Douro, Portugal
Ett sött, smakrikt och fruktigt portvin. Sötman i vinet möter sötman från chokladen

Ingredienser

portioner
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 3 msk strösocker
  • 3 äggulor
  • 3 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl hallon
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl färska myntablad
  • florsocker, till garnering

Till servering

  • grädde

Gör så här

Myntamarinerade hallon

  1. Mixa socker och mynta i en mixer. Lägg i en skål tillsammans med hallonen och låt dra i ca 1 timme. Trä upp på ett grässtrån och servera.
  2. Smörj 6 formar (à ca 1,5 dl) med rikligt med smör. Lägg tillklippta, smorda bakplåtspappersrundlar i bottnen.
  3. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite.
  4. Vispa smör och socker mjukt med elvisp.Vispa först ner en äggula i taget, sedan resten av äggen.
  5. Rör ner mjölet och chokladen försiktigt.
  6. Låt smeten bli rumstempererad, rör den mjuk om den förvarats kallt. Fördela i formarna.#

Vid servering

  1. Sätt ugnen på ca 200 grader. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i ca 9-12 min, kanterna ska vara gräddade och mitten lös.