Päronmousse med smak av vit choklad och mint

Veronicas parad.
Foto: TV4
Veronica Smedh
Veronica Smedh

Päronmousse med smak av vit choklad och mint

19 ingredienser

80 min

En otroligt god och smakfull dessert som många gillar. Glöm inte att kyla kladdkakan rejält innan resten av desserten åker på. Kladdkakan går jättebra att göra dagen innan och stå i kylen över natten.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar

Ingredienser

portioner

Vit kladdkaka

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 100 g vit bakchoklad
  • 1 limefrukt, saften av
  • 2,5 dl vetemjöl

Päronmousse

  • 3 dl päronkräm
  • 4 msk marsanpulver
  • 4 dl vispgrädde
  • 20 droppar päronessens
  • 4 Conferencepäron päron
  • Grön pastafärg

Mintdekoration

  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk pepparmintsarom
  • 1-2 droppar grön hushållsfärg

Mintchokladtryffel

  • 0,5 förp after eight
  • 0,5 dl grädde
  • Dekorera med stjärnfrukt doppad i choklad

Gör så här

Vit kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och bryt ner chokladen i bitar. Rör till en jämn smet. Rör sedan ner smöret och chokladen i äggsmeten.
  2. Pressa ut saften av en lime. Blanda ner i smeten. Sikta därefter i mjölet och blanda till en slät smet. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbara kanter.
  3. Grädda i 10-15 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan ska inte få någon färg och den ska kännas kladdig när du tar ut den

Mintchokladtryffel

  1. Smält chokladen över vattenbad, låt kallna något och häll sedan i grädden.

Päronmousse

  1. Blanda päronkrämen med marsanpulver. Ha i päronessens och finhackade bitar av konserverade päron. Färga eventuellt med lite grön pastafärg eller karamellfärg. Vänd ner i vispad grädde. Spritsa ut för snyggast resultat.

Mintdekoration

  1. Blanda florsocker med pepparmintsarom och vatten, rör till en slät glasyr. Droppa över desserten, inte för mycket så det tar över smaken.

Dekorera

  1. Börja med att lägga mintchokladtryffeln i botten. Skär ut den vita kladdkakan och lägg som 2 lager på desserten. Lagret spritsas med päronmoussen. Droppa små droppar mintdekoration högst upp på toppen. Dekorera med stjärnfrukt doppad i choklad