Vegopytt med karamelliserad lök

Vegopytt med karamelliserad lök

Av: Josefin Bäck

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

20 m

Pytt i panna är en klassisk rätt som går att variera i det oändliga! Här bjuder Josefin Bäck på en härlig vegopytt med karamelliserad lök, tomat, fetaost och örter.

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 0,5 dl vatten
  • 2 tomater
  • 600 g vegopytt
  • 1 förp fetaost
  • dill (färsk, fryst eller torkad)
  • persilja (färsk, fryst eller torkad)

Gör så här

  1. Stek löken på medelhög värme tills den blivit mjuk. Häll sedan i 0,5 dl vatten.
  2. När vattnet avdunstat tillsätter du hackad tomat. Stek tills allt blivit riktigt mjukt.
  3. Häll i vegopytten och stek vidare enligt anvisningarna på påsen.
  4. Avsluta med att smula över fetaost, hackad dill och persilja.