En riktigt smal men mycket läcker vegetarisk lasagne för alla som jagar kalorier. Du blir garanterat mätt, för den här lasagnen kan du äta mycket av utan att gå upp i vikt. Servera den med vitkålssallad.
Fyllning 1: Tina spenaten och hacka den grovt. Blanda med kesella och spiskummin. Lägg ett lager lasagneplattor i bottnen på en ugnssäker form. Bred ut spenatkesellan ovanpå. Värm ugnen till 200°.
Fyllning 2: Hacka löken. Blanda med tomatkross, pressad vitlök, salt, svartpeppar och oregano i en kastrull. Låt koka upp. Lägg ett lager plattor ovanpå spenatkesellan och häll på tomatsåsen.
Béchamelsås: Vispa ut vetemjölet i en liten del av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Koka upp och låt koka någon minut. Dra från plattan och rör i ägget, salt och malen muskot. Lägg ett lager lasagneplattor ovanpå tomatsåsen. Häll över béchamelsåsen och strö över osten.