Vegetarisk pytt med rödbetskräm

koket.se
Vegetarisk pytt med rödbetskräm
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Vegetarisk pytt med rödbetskräm

16 ingredienser

45 min

God grönsakspytt som bli extra matig med tillskott av kokta gröna linser. Till pytten serveras en snabb och fräsch fetaoströra med rödbetor och citron. En utmärkt rätt att laga på de grönsaker du råkar ha hemma eller gillar och som dessutom passar toppen i matlådan.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

Vegopytt

  • 500 g fast potatis (kan bytas ut mot palsternacka/kålrot/rotselleri)
  • 2 morötter
  • 1 klyfta rotselleri (à ca 200 g)
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitkål (à ca 250 g)
  • 1 zucchini
  • 8 champinjoner
  • 1 dl torkade gröna linser (kan bytas ut mot kokta kikärtor)
  • 2 msk japansk soja
  • smör
  • olja
  • salt
  • peppar

Rödbetskräm

  • 200 g inlagda rödbetor
  • 200 g fetaost
  • 1 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka linserna i saltat vatten tills de mjuknar, ca 15 minuter. Håll koll under kokningen, de ska inte koka sönder.
  3. Skala och skär potatis, morot och rotselleri i cm-stora tärningar. Skala och finhacka löken.
  4. Skär vitkål, zucchini och champinjoner i mindre bitar.
  5. Lägg alla grönsaker förutom lök och svamp på en plåt. Ringla över olja och salta.
  6. Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
  7. Häll av linserna.
  8. Stek lök och svamp i smör i en stekpanna.
  9. Vänd i linser och smaka av med salt, peppar och soja.
  10. Blanda de stekta grönsakerna med de ugnsrostade.

Rödbetskräm

  1. Mixa rödbetorna släta.
  2. Tillsätt smulad fetaost och mixa igen. Smaka av med finrivet citronskal.