Värmande köttfärssoppa

Värmande köttfärssoppa
Foto: Linnea Seidel
Linnea Seidel profilbild NY
Linnea Seidel profilbild NY

Värmande köttfärssoppa

13 ingredienser

30 m

En värmande soppa med köttfärs (eller vegofärs), morötter, patsternacka och krossade tomater är alltid en populär vardagsrätt. Soppan kan med fördel lagas på förmiddagen, eller rentav dagen innan. Sedan värmer du bara på den innan servering.

Ingredienser

portioner
  • ca 700 g nötfärs (eller vegofärs)
  • 1 lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 burk salsa (valfri sort)
  • 3 msk oxfond
  • ca 7 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • ca 800 g krossade tomater
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn löksorterna tillsammans med färsen i en gryta.
  2. Skala och grovriv morötter och palsternacka.
  3. Blanda ner rotfrukterna i grytan tillsammans med salsa, fond, vatten, lagerblad och krossade tomater. Låt allt sjuda i ca 10 minuter.
  4. Späd med mer vatten om soppan känns för tjock.
  5. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.
  6. Toppa gärna soppan med en klick crème fraîche.