Varm kronärtskocka med sardellsmör

Varm kronärtskocka med sardellsmör
Foto: TV4
Isabella Morrone 2023
Isabella Morrone 2023

Varm kronärtskocka med sardellsmör

9 ingredienser

50 m

Varm kronärtskocka med sardellsmör och rivet bröd är en riktogt god hösträtt att trolla fram i veckan.

Ingredienser

portioner
  • 2 kronärtskockor (stora)
  • 1 citron
  • salt
  • 200 g smör
  • 0,5 burk sardellfiléer i olja
  • olivolja
  • 1-2 dl pankoströbröd
  • mynta
  • ca 1 klyfta vitlök, riven

Gör så här

  1. Bryt av stjälken på kronärtskockorna och koka dem sedan i saltat vatten med en halverad citron i ca 40 minuter.
  2. Dra av ett blad för att se om de är klara.
  3. Vispa smöret med hackade sardeller.
  4. Lägg sedan kronärtskockorna på en plåt, ringla på olivolja och rosta i ugnen på 210 grader tills de har fått färg.
  5. Servera sedan med smöret och ströbröd. Toppa med lite mynta.