Varm falukorvsmacka

koket.se
Varm falukorvsmacka
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Varm falukorvsmacka

10 ingredienser

1 h

Den här matiga mackan med falukorv är en macka utöver det vanliga! Var beredd på att den snabbt kommer bli en riktig vardagsfavorit.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 lök, tunt skivad (stor)
  • 4 skivor bröd (t.ex. formfranska eller valfritt favoritbröd)
  • färskost
  • senap
  • 200 g falukorv, skivad
  • 100 g ost, riven (t.ex. gruyère eller cheddar)
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • smör (eller olja till stekning)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme.
  3. Lägg i de tunna lökskivorna och stek dem långsamt tills de blir mjuka och får en fin gyllenbrun färg, det kan ta ca 15-20 minuter. Rör om då och då så att de inte bränner fast.
  4. Lägg ut de fyra brödskivorna på en plåt eller ugnsfast form.
  5. Blanda färskost med senap och bred det på brödskivorna.
  6. Fördela skivad falukorv jämnt över två av brödskivorna.
  7. Lägg karamelliserad lök över falukorven.
  8. Strö sedan över riven ost och avsluta med torkad timjan överst.
  9. Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter, eller tills brödet är gyllenbrunt och osten har smält.
  10. Ta ut mackorna ur ugnen och låt svalna något innan servering.
  11. Servera mackorna med grönsaker.