Varm äggtoddy

Tina Nordström KM

Varm äggtoddy

8 ingredienser

20 m

En varm och mustig äggtoddy hör julen till.

Ingredienser

portioner
  • 6 äggulor
  • 0,75 dl rörsocker
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 8 cl kaffe, starkt och varmt (espresso)
  • 10 cl rom (eller Cointreau)
  • apelsinskal
  • tonkaböna, riven (eller valfria julkryddor)

Gör så här

  1. Vispa äggulorna med sockret fluffigt.
  2. Koka upp mjölk och grädde. Tillsätt äggblandningen samt kaffe och vispa allt vad du kan i någon minut på medelvärme.
  3. Ta av kastrullen från plattan så äggen inte blir för varma. Smaksätt med rom.
  4. Häll upp i fyra glas och toppa med rivet apelsinskal samt kryddor.