En riktigt god förrätt som går hem hos de flesta gäster!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Blanda ättika, socker och vatten och koka upp och låt svalna. Skala under tiden morötterna och hyvla dem tunt längs med längden och lägg dem i lagen.
Chèvrekräm:
Skär bort de tjockaste kanterna på osten (valfritt) och skär i mindre bitar. Mixa samman ost med crème fraiche och vispa sedan upp till en fluffig kräm med en elvisp.
Våfflor:
Smält smöret. Blanda vetemjöl, rågmjöl, bakpulver och salt. Vispa ner lite mjölk i taget till en klumpfri smet. Vispa till sist ner ett ägg i taget. Låt smeten stå minst 15 min. Grädda råg våfflorna i smort våffeljärn tills de gyllene.
Ta ut morötterna ur lagen och låt rinna av i ett durkslag.
Servera våfflorna med en klick chèvrekräm och några upprullade picklade morötter på och garnera med klippt krasse.