Pers piroger
Foto: TV4

Pers piroger av
Vad blir det för mat,  


Tack för din röst

  1. Piroger: Smula ner jästen i en degblandare. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till fingervarmt (37 grader).
  2. Häll den varma mjölken över jästen och lös upp den. Tillsätt mjölet och saltet. Blanda i 5 minuter till en slät deg. Låt jäsa 1 timma.
  3. Kavla ut degen 1/2 cm tjock. Tag ett glas och gör runda avtryck, ca 10 cm i diameter.
  4. Lägg fyllningen på ena halvan och vik över den andra. Tryck till med gaffel i skarven. Lägg på plåtar och jäs ytterligare i15-20 minuter. Pensla med det uppvispade ägget. Grädda ca:15 minuter i 225 grader till en gyllengul färg.
  5. Fyllning: Tärna fläsket/skinkan och hacka löken. Låt svetta i smör i en panna. Smaksätt med salt och nymalen peppar. Låt svalna.
  6. Lägg fyllningen på ena halvan av pirogen och vik över den andra. Tryck till med gaffel i skarven. Lägg på plåtar och jäs ytterligare i 15-20 minuter.
  7. Pensla med det uppvispade ägget. Grädda ca:15 minuter i 225 grader till en gyllengul färg.