Musslor, ångade i vitt vin
Foto: JUREK HOLZER

Musslor, ångade i vitt vin av
Vad blir det för mat,  


30 min 4

Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i fransktalande länder. Pröva att äta dem som belgarna, med pommes frites och klosteröl. OBS! Receptet är beräknat till en förrätt för fyra personer. Till varmrätt, räkna med minst det dubbla.

Kolla noggrant att inga musslor är trasiga. Endast levande musslor går att använda. Knacka lite på skalet så stängs de som är friska. Öppnade musslor slängs.

Ät inte musslor som inte öppnat sig vid kokningen.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 5/5   Röster: 1 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skrapa och tvätta musslorna noga, se till att inga musslor är öppna eller är trasiga.
  2. Skär alla grönsaker och lökarna i fina bitar à 0,5 cm. Hetta upp en kastrull.
  3. Häll i oljan och musslorna. Rör om och häll i vinet, grönsakerna och grädden.
  4. Rör i kryddorna, salt och peppar, lägg på ett lock och låt musslorna koka tills dom öppnar sig. Serveras ångande med hackad persilja.
  •  13 ingr
Moules marinières

Moules marinières

av Nils Molinder
  •  9 ingr
  •  30 min
  •  23 ingr
Mikabellas doftande moule

Mikabellas doftande moule

av Mikaela - Falkenberg
  •  30 min
  •  11 ingr
moules à la crème

Moules à la Crème

av Jonas - Malmö
  •  40 min
  •  6 ingr
Moules marinières

Moules marinières

av Danyel Couet
  •  7 ingr
Moule mariniere med vitlöksbröd

Moule mariniere med vitlöksbröd

av Peter Eriksson - politikervecka
  •  45 min
  •  19 ingr
Morbergare

Morbergare

av Per Morberg
  •  7 ingr
  •  7 ingr
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

av Per Morberg
  •  10 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 20 min
  •  11 ingr