Per Morbergs hamburgare
Foto: Martin Löf

Hembakat hamburgerbröd av
Vad blir det för mat,  


4

Per Morbergs hemlagade hamburgerbröd gör hamburgaren godare än godast.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.2/5   Röster: 182 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Lös upp jästen i saltet, och lite av det ljumna vattnet.
  2. Häll i allt mjöl och det resterande ljumna vattnet.
  3. Blanda degen tills den blir genomarbetad . Obs, degen skall vara kladdig.
  4. Låt degen jäsa under täcke på en varm plats i 2 timmar.
  5. Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen utan att knåda den till en avlång "limpa". Dela upp degen till lagom stora bitar (samma storlek som hamburgarna).
  6. Doppa bullarnas snittyta i en blandning av mjöl, sesam och flingsalt. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30-40 min.
  7. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Grädda i ugnens mitt i ca:10 minuter. När bullarna gräddas i ugnen-fyll en kaffekopp till hälften med vatten och släng in i ugnen över bullarna så att det fräser till.