Karins rulltårta

Karins rulltårta
Foto: Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder

Karins rulltårta

8 ingredienser

Ingredienser

Bakelsebotten

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk strösocker

Fyllning

  • 3 dl grädde
  • 3 dl färska bär (eller 2 dl sylt)

Garnering

  • färska bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra av papperet som kakan gräddats på. Om papperet inte släpper, pensla det med lite kallt vatten. Låt kakan kallna under bakduk. Vispa grädden och bred den över kakan. Skär kanterna jämna. Lägg på bär eller klicka över sylt. Dela kakan på längden i 4 lika breda remsor. Rulla först ihop en remsa till en liten rulle. Ställ den med ena snittytan ner. Bygg på med resten av remsorna runt om till en stor rulle. Garnera med bär.