Foto: Fredrik Sandin Carlson

Currysill


8h 15 min4

  • 0.5  äpple
  • 0.5  dm purjolök
  • 10 st syltlökar
  • 2 msk curry
  • 1 msk honung eller vit sirap
  • 1.5 dl creme fraiche
  • 1.5 dl majonäs
  • 2  inlagda sillfileer
  1. Skölj sillfiléerna och skär dem i 2 centimeter breda bitar.
  2. Ansa purjolöken och skär den i 3 millimeter stora bitar. Finhacka äpple och syltlök och blanda dem och purjolöken med curryn och honungen.
  3. Blanda ner crème fraiche och majonäs och smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
  4. Blanda ner de skurna sillfiléerna och låt dra i kylen över natten.

Annons:

Currysill

av Leif Mannerström
  •  10 ingr

Currysill

av Ernst Kirchsteiger
  •  9 ingr

Honungs- och currysill

av Leila Lindholm
  •  7 ingr

Currysill

av recept.nu
  •  8 ingr

Ernsts snabbsill

av Ernst Kirchsteiger
  •  5 min
  •  18 ingr

Eriks currysill

av Erik Lallerstedt
  •  7 ingr