Foto: Malte Danielsson

Lövbiffsgryta


4

En snabb gryta med rotfrukter och lövbiff. Ät den som den är för en bra GI-middag. Receptet kommer från kokboken 6 kilo på 6 veckor.

Läs mer om boken 6 kilo på 6 veckor.

  • 1 st gul lök
  • 100 g skogschampinjoner
  • 1 st palsternacka, stor
  • 600 g lövbiff
  • 2 msk smör
  •   Salt, efter smak
  •   Peppar, efter smak
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 5 st nejlikor
  • 1 msk grönpeppar, hel torkad
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 0.5 kruka oregano, färsk
  1. Skala och hacka löken.
  2. Skiva champinjonerna och skala och tärna palsternackan.
  3. Strimla lövbiffen.
  4. Hetta upp en panna med smör och bryn lök, champinjoner och palsternacka.
  5. Krydda med salt och peppar och lägg över grönsakerna i en järngryta.
  6. Bryn biffen i smör.
  7. Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i grytan.
  8. Smula i buljongtärningen i grytan och tillsätt vatten och grädde.
  9. Koka upp och tillsätt nejlikor, grönpeppar och kryddpeppar.
  10. Låt koka i ca 10 minuter.
  11. Strö över hackad oregano innan servering.

Annons:

  •  19 ingr
  •  19 ingr

Burgundisk gryta

av Solveig Ternström
  •  50 min
  •  17 ingr
  •  18 ingr

Snabb fisksoppa

av Sten Sture Skaldeman
  •  25 min
  •  13 ingr
  •  15 ingr

Ungersk gryta med klimp

av Jean och Gabi - Göteborg
  •  20 ingr

Laxgryta med curry

av Paula Ahlsén Söder
  •  30 min
  •  16 ingr