Grönsaksstavar med guacamole

Grönsaksstavar med guacamole
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Grönsaksstavar med guacamole

9 ingredienser

Råa grönsaker som barnen får dippa är extra roligt. Använd din fantasi och botanisera i grönsaksdisken. /Ulrika Davidsson

Prova dippa gurka, morot, paprika, blomkål, rädisor, cocktailtomater, champinjoner, selleri, endivblad och sockerärter.

Köp färdiga dippmixer eller gör egna.
Här hittar du

Ulrikas hoummus

.

Ingredienser

portioner
  • 2 avokador
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 tomat
  • 1 msk citron, saft
  • 3 msk gräddfil
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • ev röd chilifrukt, hackad

Gör så här

  1. Ta bort avokadokärnorna.
  2. Mosa fruktköttet och rör ihop med finhackad vitlök, lök, tomat, citronsaft och gräddfil.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Tillsätt eventuellt lite hackad röd chili.