Glutenfria pepparkakor

Glutenfria LCHF-pepparkakor
Foto: Matton
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Glutenfria pepparkakor

9 ingredienser

Glutenfria LCHF-pepparkakor på kokosmjöl och mandelmjöl. Gör pepparkaksdegen dagen före och låt den vila i kylskåpet under natten.

Receptet ger ca 25 pepparkakor.

Mandelmjöl
Mandelmjöl hittar du till exempel i italienska delikatessbutiker eller på nätet.

Sukrin
Sukrin är ett sötningsmedel som används istället för socker och florsocker.

Ingredienser

portioner stycken
  • 2 dl mandelmjöl
  • 100 g smör
  • 0,5 dl sukrin
  • 2 krm malen nejlika
  • 2 krm malen kardemumma
  • 2 krm malen kanel
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,75 dl kokosmjöl
  • 2 äggvitor

Gör så här

  1. Gör pepparkaksdegen dagen före och låt den vila i kylskåpet under natten.
  2. Smält smör, sukrin och kryddor i en kastrull.
  3. Rör ner mandelmjöl och fiberhusk.
  4. Låt stå en halvtimme och svälla.
  5. Vispa äggvitan hårt.
  6. Vänd ner äggvitan försiktigt i kaksmeten.
  7. Tillsätt kokosmjöl och blanda om till en fast pepparkaksdeg.
  8. Forma till en rulle och linda in i plastfolie.
  9. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Kavla ut degen och tryck ut pepparkakor med hjälp av formar.
  11. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  12. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.