Julmüsli med kanel och kardemumma

Ulrika Davidsson porträtt

Julmüsli med kanel och kardemumma

15 ingredienser

Receptet räcker till 1 sats julmüsli med kanel och kardemumma.

Se fler recept från

Efter tio

Ingredienser

  • 350 g havrekärnor, 350 g
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl linfrön
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 dl riven kokos
  • 70 g blåbär
  • 35 g gojibär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut havrekärnor och havregryn på en ugnsplåt med kant.
  3. Hacka nötter och mandel och blanda ner nötter, frön, kanel, kardemumma,olja, vatten och honung med havrekärnorna.
  4. Sätt in i ugnen och rosta i ca 20 minuter.
  5. Rör om då och då så inte müslin bränns.
  6. Ta ut plåten och blanda ner kokos och torkade bär.
  7. Förvara i en burk med lock.