Den Gyldene Fredens gubbröra

Den Gyldene Fredens gubbröra
Foto: TV4

Den Gyldene Fredens gubbröra

Av: Ulf Kappen

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

20 min

Toppa toasten med en klassisk gubbröra på ansjovis och ägg!

Ingredienser

portioner
  • 6 ägg, hårdkokta
  • 5 ansjovisfiléer
  • 2 msk kaviar, gärna Kalles
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 äggula
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • 1 msk dill, finhackad

Till servering:

  • 4 skivor kavring
  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Börja med att koka äggen och låt dem svalna. Hacka sedan vitor och gulor fint.
  2. Skär ansjovisen i mindre bitar. Blanda samman alla ingredienserna försiktigt.
  3. Kantskär kavringen eller tag ut stora rundlar med t ex ett glas. Fördela gubbröran på brödet. Toppa med en äggula, strö gräslök över och servera.