Foto: TV4

Kreolsk gryta med fläskfilé


4

En kryddig gryta med mycket smak och härliga färger.

Ulf från Stockholm lagade även
Heta räkor i vitlök
Grand Manier-marinerad fruktsallad

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Gryta

  • 250 g kabanosskorv, skivad
  • 1 kg fläskfilé, putsad och skivad
  • 1 st köttbuljongstärning
  • 5 cl balsamvinäger
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 l vispgrädde
  • 1 burk syltlök (400 g)
  • 1 burk svarta oliver (330 g)
  • 3 st paprika, blandade färger
  • 2 hg ättiksgurka, skivad
  •   salt och peppar

Tillbehör

  • 1 kg mandelpotatis
  • 100 g parmesanost, riven
  1. Gryta
    Stek korven i smör i en stekpanna tills den börjar svettas.
  2. Lägg sedan över korven i en gryta och stek fläskfilen i korvfettet som är kvar i stekpannan.
  3. Lägg sedan över fläskfilen i grytan och strö över mjölet.
  4. Lägg i resten av ingredienserna i grytan och koka upp. Salta och peppra.
  5. Tillbehör
    Skala mandelpotatisen och koka den i ca 20 minuter, pressa den.
  6. Parmesanosten strös över potatisen innan servering.

Annons:

Liknande recept

  •  14 ingr

Fläskfilégryta med rosépeppar

av Jennie Benjaminsson
  •  14 ingr

Gumbo med chorizo och räkor

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  14 ingr

Älgragu med mandelpotatispuré

av Carl Jan Granqvist
  •  25 ingr
  •  13 ingr
  •  13 ingr