Kreolsk gryta med fläskfilé

Kreolsk gryta med fläskfilé
Foto: TV4

Kreolsk gryta med fläskfilé

Av: Ulf - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

En kryddig gryta med mycket smak och härliga färger.

Ulf från Stockholm lagade även
Heta räkor i vitlök
Grand Manier-marinerad fruktsallad

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Gryta

  • 250 g kabanosskorv, skivad
  • 1 kg fläskfilé, putsad och skivad
  • 1 köttbuljongtärning
  • 5 cl balsamvinäger
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 l vispgrädde
  • 1 förp syltlök [400 g]
  • 1 förp svarta oliver [330 g]
  • 3 paprikor (blandade färger)
  • 200 g ättiksgurka, skivad
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • 1 kg mandelpotatis
  • 100 g parmesanost, riven

Gör så här

Gryta

  1. Stek korven i smör i en stekpanna tills den börjar svettas.
  2. Lägg sedan över korven i en gryta och stek fläskfilen i korvfettet som är kvar i stekpannan.
  3. Lägg sedan över fläskfilen i grytan och strö över mjölet.
  4. Lägg i resten av ingredienserna i grytan och koka upp. Salta och peppra.

Tillbehör

  1. Skala mandelpotatisen och koka den i ca 20 minuter, pressa den.
  2. Parmesanosten strös över potatisen innan servering.