Ugnsbakad salsiccia med tomat, paprika och bönor

koket.se
Ugnsbakad salsiccia med tomat, paprika och bönor
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Ugnsbakad salsiccia med tomat, paprika och bönor

13 ingredienser

25 m

Enkel rätt som sköter sig själv i ugnen. Minimalt med disk och ansträngning för en smakrik måltid.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4-6 färsk salsicciakorv (eller annan korv med lite sting i)
  • 1 gul paprika, i bitar
  • 1 orange paprika, i bitar
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 2 klyftor vitlök, lätt krossade
  • 2 rödlökar, skurna i klyftor
  • 750 g körsbärstomater
  • 1 förp cannellinibönor (avspolade med kallt vatten)
  • ca 4 msk olivolja
  • 1-2 tsk oregano
  • 1 dl persilja, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll olivolja i en stor ugnsform eller i en ugnsplåt med kant som rymmer alla ingredienser. Lägg i salsiccian, sprid ut paprika och lök så att de får tillräckligt utrymme för att brynas väl. Strö över oregano, salt och peppar. Rör om ordentligt.
  3. Sätt in formen/plåten i ugnen och rosta alltsammans i ca 10-15 minuter. tills salsiccian är stekt och grönsakerna är rostade men fortfarande spänstiga. Rör om lite då och då. Ta upp vitlöken som kastas.
  4. Ta ut formen ur ugnen när 5 minuter av tillagningstiden återstår, blanda snabbt i tomater, bönor och persilja. Låt gå klart och smaka sedan av med salt och peppar. Servera genast.