4-6 färsk salsicciakorv (eller annan korv med lite sting i)
1 gul paprika, i bitar
1 orange paprika, i bitar
1 röd paprika, i bitar
2 klyftor vitlök, lätt krossade
2 rödlökar, skurna i klyftor
750 g körsbärstomater
1 förp cannellinibönor (avspolade med kallt vatten)
ca 4 msk olivolja
1-2 tsk oregano
1 dl persilja, finhackad
salt
svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll olivolja i en stor ugnsform eller i en ugnsplåt med kant som rymmer alla ingredienser. Lägg i salsiccian, sprid ut paprika och lök så att de får tillräckligt utrymme för att brynas väl. Strö över oregano, salt och peppar. Rör om ordentligt.
Sätt in formen/plåten i ugnen och rosta alltsammans i ca 10-15 minuter. tills salsiccian är stekt och grönsakerna är rostade men fortfarande spänstiga. Rör om lite då och då. Ta upp vitlöken som kastas.
Ta ut formen ur ugnen när 5 minuter av tillagningstiden återstår, blanda snabbt i tomater, bönor och persilja. Låt gå klart och smaka sedan av med salt och peppar. Servera genast.