Foto: Matton

Tacopaj


1h4

Tacopaj, en underbart god paj med tacokryddad köttfärs under ett täcke av tomat och crème fraiche!

Gör din tacopaj i förväg och frys in, bara att värma på när du ska äta. Perfekt att ta med i matlåda!

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • 400 g köttfärs
  •   smör till stekning
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1.5 dl vatten
  •   Jalapeño eller annan mild chili, finhacka och tillsätt efter önskad smak
  • 1 burk crème fraiche paprika & chili
  • 3 st tomater
  • 2.5 dl riven ost, gärna cheddar
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg degen i lite plast och låt den vila kallt en stund.
  3. Smörj en pajform. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
  4. Bryn köttfärs i en stekpanna med lite smör. Tillsätt tacokrydda och vatten och blanda om.
  5. Låt färsen puttra på svag värme 10-15 minuter eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Blanda ner chilin.
  6. Fyll pajskalet med köttfärsen och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över osten.
  7. Grädda pajen 10-15 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg.
  8. Servera din tacopaj med en god sallad.

Annons:

Tacopaj

av recept.nu
  •  12 ingr

Tacopaj

av Pelle Johansson
  •  50 min
  •  15 ingr
  •  14 ingr

Tacopaj med crème fraiche

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  13 ingr
  •  1,5 h
  •  15 ingr

Tacopaj

av recept.nu
  •  15 ingr
  •  14 ingr