Somrig tabbouleh

koket.se
Somrig tabbouleh
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Somrig tabbouleh

8 ingredienser

20 m

Den här goda salladen med persilja, tomater och bulgur passar perfekt i sommar som ett gott tillbehör.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe persilja [ca 500 g]
  • 4-5 tomater
  • 2-3 salladslökar (eller en liten rödlök)
  • ca 0,5 dl bulgur (finmalen)
  • 1 dl färsk mynta, finhackad (eller 2 msk torkad mynta)
  • 2-3 citroner (beroende hur sur du vill ha din sallad)
  • ca 0,5 dl olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Tvätta alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan som kan innehålla sandkorn.
  2. Finhacka allting och låt rinna av i en sil en stund.
  3. Lägg allting i en stor skål och blanda.
  4. Smaka dig fram hur salt och sur du vill ha salladen.
  5. Tänk på att bulguren inte ska blötläggas. Grönsakerna som är i salladen, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska och bulguren kommer att suga åt sig det och svälla upp.
  6. Tillsätt citron och olivolja.
  7. Låt salladen stå i ca 5-6 minuter efter att du har blandat ihop den.
  8. Blanda lite till och servera gärna med salladsblad till.