Foto: Tove Nilsson

Fänkålssallad med citron och persilja


6

Krispigt fänkål med citrondressing, pinjekärnor och parmesan – gott till stekt fisk! /Tove Nilsson

Så får du ut kärnorna ur granatäpplet
- Tryck lätt på skalet runt om, så känner du att kärnorna börjar lossna innuti.
- Skär granatäpplet mitt itu, horisontellt.
- Stoppa ner en halva i en skål med vatten och vänd skalet ut och in. Pilla ur kärnorna i vattnet.

Du hittar alla Toves recept här

  • 2 st fänkål (ca 600 g)
  • 2 st citroner
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krukor persilja, finstrimlad
  • 50 g parmesan, flagad
  • 0.5 dl Pinjekärnor
  • 1 st granatäpple
  1. Strimla fänkålen tunt på en mandolin eller med en osthyvel.
  2. Lägg i iskallt vatten 10 minuter.
  3. Häll av fänkålen i ett durkslag och låt droppa av.
  4. Finriv citronskalet och pressa saften.
  5. Blanda citronskal och saft med olivolja, salt och peppar.
  6. Blanda med fänkål och persilja, låt stå 10 minuter.
  7. Rosta pinjekärnorna i en torr het stekpanna.
  8. Strö över parmesan, pinjekärnor och granatäppelkärnor vid servering.

Annons:

Liknande recept

  •  12 ingr

Fänkålssallad

av Ernst Kirchsteiger
  •  10 min
  •  9 ingr
  •  16 ingr

Lemoncurd

av Tove Nilsson
  •  5 ingr