Foto: Tove Nilsson

Saffransglass


6

Med glassmaskin bli glassen krämig och utan iskristaller men det går att frysa i vanlig frys också. /Tove Nilsson

Rosprov
Gör ett rosprov för att kontrollera att glassmeten är klar. Doppa en träslev i den varma smeten och blås på baksidan av sleven. Om smeten delar sig och bildar ett mönster av en ros är smeten klar.

Toves alla recept hittar du här

  • 1 pkt saffran, 0.5 g
  • 1 tsk konjak el rom
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 6 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl flytande honung
  1. Blanda saffran med konjak i en stor kastrull och låt stå ca 5 min.
  2. Tillsätt grädde och mjölk.
  3. Koka upp.
  4. Vispa äggulor, socker och honung och vispa ned i den heta gräddblandningen.
  5. Sjud under omrörning tills blandningen blir lite tjockflytande. Gör gärna ett rosprov för att kontrollera att smeten är klar.
  6. Låt blandningen svalna.
  7. I glassmaskin
    Kör sedan i glassmaskin tills glassen är krämig.
  8. I frys
    Vid frysning i vanlig frys ska glassen röras om en gång var 30 minut tills glassen blivit krämig.

Annons:

Liknande recept

Hemmagjord saffransglass

av Johnny - Stockholm
  •  6 ingr

Saffransglass

av Anna Lind Lewin
  •  9 ingr
  •  12 ingr
  •  13 ingr
  •  14 ingr