Saffran- och konjakstryffel

Saffran- och konjakstryffel
Foto: Tove Nilsson
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Saffran- och konjakstryffel

6 ingredienser

Tryffel med konjak och saffran, en hit! /Tove Nilsson

Ingredienser

portioner stycken
  • 300 g vit bakchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 förp saffran
  • 1 msk cognac
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 0,5 dl kakao

Gör så här

  1. Finhacka den vita chokladen och lägg i en bunke eller skål tillsammans med grädde och saffran.
  2. Smält över vattenbad till en slät smet.
  3. Blanda i konjak och tag av från värmen.
  4. Låt stå framme i rumstemperatur att svalna.
  5. Ställ smeten i kylen när den svalnat och låt stå över natten.
  6. Tag ut smeten och forma till runda bollar.
  7. Ställ kallt.
  8. Smält den mörka chokladen och lägg en liten klick choklad i handen.
  9. Rulla saffranstryffeln mellan händerna så att den täcks av choklad.
  10. Rulla den sedan i kakao.
  11. Förvara tryffeln i kylen.