Linssallad med rödkål

Linssallad med rödkål
Foto: Tove Nilsson
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Linssallad med rödkål

7 ingredienser

Belugalinser är goda, tuggiga och ger en lite nötig smak i salladen. Rödkålen är rik på C-vitamin, antioxidanter och fibrer – allt som behövs i vintermörkret!

Man kan även blanda i haricot verts, sockerärtor, sparris eller sugarsnaps. /Tove

Ingredienser

portioner
  • 2 dl belugalinser (svarta linser)
  • 200 g rödkål
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, nymald

Serveras med

  • gräddfil (eller turkisk yoghurt)

Gör så här

  1. Koka linserna i saltat vatten ca 15-20 minuter. De ska bli genomkokta men fortfarande vara lite ”tuggiga”.
  2. Strimla rödkålen på mandolin eller med en osthyvel.
  3. Blanda rödkålen med vinäger och olja.
  4. Häll av linserna i sil och skölj snabbt i kallt vatten, låt droppa av.
  5. Blanda linser och rödkål.
  6. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer vinäger.
  7. Servera med en klick gräddfil eller yoghurt!